200 zonnepanelen leveren dubbele stroom capaciteit

Delfzijl, 3-10-2018

INQAR Dallinga verduurzaamtDe 200 zonnepanelen die deze zomer op het dak van INQAR Dallinga in Delfzijl zijn geplaatst hebben de afgelopen periode twee keer zoveel energie opgeleverd dan het bedrijf verbruikt aan stroom. Naast de eerdere verduurzaming van de INQAR-partner, door onder meer full LED-verlichting en een energiezuinige ECO-wasstraat, zijn de zonnepanelen een volgende stap richting een beter milieu.

“We zijn nu in staat om ons gehele jaarverbruik voor alle mobiliteitsbedrijven, waaronder de INQAR-verhuurvestiging, zelf op te wekken en daarbij zelfs een groot deel voor de naastgelegen machinefabriek!”, aldus Peter Dallinga van het gelijknamige verhuurbedrijf.

“Natuurlijk moet het economisch verantwoord blijven om dergelijke investeringen te doen, maar we blijven constant op zoek naar optimale verduurzaming van onze organisatie”. Peter vervolgt: “Met het overschat aan energie dat opgewekt wordt gaan we binnenkort de receptie en kantoren van de vestiging in Delfzijl elektrisch verwarmen.”

Verduurzaming huur- en leasevloot
Ook binnen de huur- en leaseautovloot van INQAR Dallinga staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Al in 2010 pionierde het bedrijf met zowel elektrische auto’s als voertuigen op koolzaadolie en biodiesel. Inmiddels is een deel van het wagenpark voorzien van hybride motoren; al dan niet voorzien van een laadstekker. Daarnaast loopt een project voor de realisatie van vol-elektrische huurauto’s en een bus op waterstof.

Peter Dallinga besluit: “We pakken verduurzaming bedrijfs-breed aan! Als je je er een beetje in verdiept en je durft iets verder te kijken, dan worden je eigen milieustappen méér dan de spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat”.