Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kunt u een auto huren?
- Wanneer u 18 jaar bent kunt u bij INQAR Waddinxveen / Woerden een auto huren in de A of B categorie. Voor auto's uit de C categorie of hoger dient de bestuurder 21 jaar of ouder te zijn en minimaal een jaar in bezit van een rijbewijs.

Wat is wel en niet inbegrepen bij het huren van een auto?
- Het huurtarief is inclusief btw, verzekering met standaard eigen risico en het rijden van het vrije aantal kilometers dat aangegeven is. Exclusief zijn de brandstofkosten, meerkilometers, verlaging van het eigen risicobedrag en accessoires.

Hoelang is een huurdag?
- Voor personenauto’s berekenen wij een huurdag per 24 uur en kan starten op elk moment binnen de openingstijden.

- Voor bestelwagens hanteren wij tarieven per dag of dagdeel.

Welke tijden gelden voor een dagdeeltarief?
- Een tarief voor een dagdeel is alleen mogelijk op doordeweekse dagen en alleen geldig voor bestelauto’s. Een dagdeel loopt van:

Ochtend van 08:00uur tot 12:00uur
Middag van 13:00uur tot 17:00uur
Avond van 17:00uur tot 08:00uur

Wanneer geldt het weekendtarief?
- Het weekendtarief is geldig van vrijdagavond 17.00 uur t/m maandagochtend 08.00 uur.

Mag ik met mijn rijbewijs-B een bestelbus of bakwagen huren?
- Ja, elke auto die wij verhuren mag u rijden met een rijbewijs-B, dus ook alle vrachtvoertuigen.

Kan ik de huurauto buiten de openingstijden terugbrengen?
- Ja, de sleutel kunt u dan deponeren in de sleutelkluis naast de ingang. Omdat wij de auto niet direct kunnen controleren, blijft u verantwoordelijk voor schade en/of diefstal tot 2 uur na openingstijd.

Wat is de borg?
- De borg bedraagt €300,-. Samen met de huursom dient u deze borg te voldoen per pinpas of creditcard (VISA of MASTERCARD).

Hoe snel wordt het restant van mijn borgsom teruggestort?
- Bij pinbetaling zal de borg uiterlijk in 3 werkdagen teruggestort zijn.

Wat houdt een Eigen Risico in?
- Wij hanteren een Eigen Risico bij het verhuren van een auto. Dat houdt in dat wanneer u schade rijdt, wij de schade tot de maximale hoogte van het Eigen Risico kunnen doorbelasten. Zijn de schadekosten lager dan het Eigen Risico, dan worden alleen de werkelijke kosten doorbelast. Zijn de kosten hoger dan het Eigen Risico, dan wordt maximaal het totale Eigen Risico in rekening gebracht. Wij bieden de mogelijkheid om het Eigen Risico te verlagen (zie hieronder).

Hoe hoog bedraagt het standaard eigen risico?
Het standaard eigen risico per schadegeval bedraagt voor:
- personenauto's €1.000,- 
- bestel- en verhuiswagens €1.000,- (met een verhoogd eigen risico bij dakschade van € 1.500,-)

Wat houdt Eigen Risico verlagen in?
U kunt het standaard Eigen Risico verlagen:
- personenauto's naar €250,- per schadegeval voor €7,50  per dag.
- bestel- en verhuiswagens (m.u.v. bakwagens) naar €350,- per schadegeval voor €7,50  per dag.
- bakwagens (20m3 met laadlift) naar €350,- per schadegeval voor €12,50 per dag..

Wat heb ik nodig om een auto te huren?
- Voor het huren van een auto vragen wij een dubbele legitimatie in de vorm van een geldig rijbewijs + paspoort of ID-kaart. Bovendien dient u een Nederlands woon- of verblijfadres te hebben. Wanneer één van de legitimatiebewijzen niet Nederlands is, dient de borg te worden voldaan met creditcard.

Wat moet ik doen bij pech of schade onderweg en bij diefstal of vermissing van de huurauto?
- Binnen openingstijden belt u met +31 (0)182 610 415 en buiten openingstijden +31 (0)85 483 54 30. Bij schade vul altijd een schadeformulier in. Maak foto's en neem eventueel contact op met de politie.

Mag ik met een huurauto naar het buitenland
- U dient vooraf schriftelijke toestemming te hebben van ons als u met een huurauto naar het buitenland wilt reizen. Na toestemming kunt u in Europa reizen binnen het toegestane reisgebied: Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Hoe is de auto verzekerd?
- De auto is all-risk verzekerd incl. persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering. Vervangend vervoer is gedekt onder de verzekeringsvoorwaarden.

Moet ik de huurauto met een volle tank inleveren?
- De huurauto krijgt u altijd met een volle tank mee. Wij verzoeken u het voertuig weer vol getankt in te leveren. Daarnaast vragen wij u de tankbon te laten zien of achter te laten in de auto. Mocht dit voltanken echter niet mogelijk zijn, dan tanken wij het voertuig voor u vol. Voor deze tankservice berekenen wij € 5,-.

Zijn de huurauto's altijd en direct beschikbaar?
- Als u online een reserveringsaanvraag indient, ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging als de reservering definitief is. Wij streven ernaar dit te doen binnen een uur tijdens openingstijden. Hoe eerder u reserveert, hoe groter de kans dat de gewenste auto beschikbaar is. Wij garanderen alleen een huurklasse, geen merk en type, maar proberen dit wel te verzorgen naar uw wens.

Wat gebeurt er als ik een bekeuring heb gereden?
- De bekeuring of beschikking wordt in 1e instantie naar ons gestuurd. In veel gevallen sturen wij een bezwaarschrift met de gegevens van de huurder/bestuurder, waarna het CJIB de beschikking naar die persoon stuurt. In de overige gevallen wordt het boetebedrag aan u doorbelast met een verhoging van € 9,08 administratiekosten. Let op dat u alleen aan ons het factuurbedrag betaald.

Mag er in de auto's gerookt worden?
- In de huurauto mag niet gerookt worden, ook niet met het raam open. De boete voor roken in de huurauto bedraagt minimaal €100,-.

 

Weekend deals

Bel iedere vrijdag na 13:00 uur voor deze speciale deal.

Naar actie

Clubcard Actie Waddinxveen

Leuke auto huren met korting en tegelijk uw club sponsoren?

Dat kan bij INQAR Waddinxveen!

 

Naar actie