Veelgestelde vragen

Hoe hoog bedraagt het standaard eigen risico?
Het standaard eigen risico per schadegeval bedraagt voor:
-personenauto's €1000,-
-grijs kenteken (bestel- en verhuiswagens) €1500,-.

Wat houdt eigen risico verlagen in?
U kunt het standaard eigen risico verlagen:
-personenauto's naar €500,- per schadegeval voor €10,- per dag.
-grijs kenteken (bestelsegment) naar €750,- per schadegeval voor €20,- per dag.

Wat is de borg
- Voor personenauto's is de hoogte van de borg het eigen risico + de geschatte huursom. 
Borg bij personenauto's kan alleen worden voldaan dmv creditcard.

- Voor bestel- en verhuiswagens geldt een borg van €350,- + de geschatte huursom.
Borg bij bestelwagens kan worden voldaan dmv creditcard of pinpas. 

Wij accepteren geen contant geld.

Hoe snel wordt het restant van mijn borgsom teruggestort
- Voor personenauto's geldt dat de borg alleen met creditcard afgewikkeld kan worden.
- Voor bestel- en verhuiswagens geldt dat de borg middels pin of creditcard afgewikkeld kan worden.
Wanneer bij bestel- en verhuiswagens de borg gepind is zal binnen 5 werkdagen via overboeking het borgbedrag van €350,- teruggegeven worden indien er geen schade is geconstateerd.

Wat heb ik nodig om een auto te huren
- Voor het huren van een auto vragen wij een dubbele legitimatie in de vorm van een geldig rijbewijs + paspoort of ID-kaart. Bovendien moet u een Nederlands verblijfadres hebben. Wanneer één van de legitimatiebewijzen niet Nederlands is, dient de borg te worden voldaan met creditcard.

Wat moet ik doen bij pech of schade onderweg
- Meld de schade zo snel mogelijk op 0318-734172 en vul altijd een schadeformulier in. Maak foto's en neem eventueel contact op met de politie. 

Wat moet ik doen bij diefstal of vermissing van de huurauto
- Meld de schade zo snel mogelijk op 0318-734172 en vul altijd een schadeformulier in. Maak foto's en neem eventueel contact op met de politie.

Mag ik met een huurauto naar het buitenland
- U mag met onze huurauto naar alle landen in de EU + Zwitserland en Noorwegen. U moet dit vooraf wel bij ons melden evenals de te bezoeken landen. 

Mag ik met mijn rijbewijs-B een bestelbus of bakwagen huren
- Ja, elke auto die wij verhuren mag u rijden met een rijbewijs-B, dus ook alle vrachtvoertuigen.

Kan ik de huurauto buiten de openingstijden terugbrengen
- Ja, de sleutel kunt u dan deponeren in de sleutelkluis naast de ingang. Omdat wij de auto niet direct kunnen controleren, blijft u verantwoordelijk voor schade en/of diefstal tot 2 uur na openingstijd.

Hoe lang is een dag?
-Een dag is 24 uur en kan voor personenauto's op elk moment binnen de openingstijden beginnen. Voor bestelwagens hanteren wij dagtarieven.

Hoe is de auto verzekerd en wat houdt het eigen risico in
- De auto is all-risk verzekerd incl. persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering, maar u moet wel een eigen risico betalen per schadegeval als u de huurauto met schade terugbrengt die bij vertrek nog niet aanwezig was.

Wat is wel en niet inbegrepen bij het huren van een auto
- Het huurtarief is inclusief btw, verzekering met standaard eigen risico en het rijden van het vrije aantal kilometers dat aangegeven is. Exclusief zijn de brandstofkosten, verlaging van het eigen risicobedrag, accessoires en extra's zoals buitenlanddekking en extra bestuurders.

Moet ik de huurauto met een volle tank inleveren
- De huurauto krijgt u altijd met een volle tank mee. Wij verzoeken u het voertuig weer vol getankt in te leveren. Daarnaast vragen wij u de tankbon te laten zien of achter te laten in de auto. Mocht dit voltanken echter niet mogelijk zijn, dan tanken wij het voertuig voor u vol. Voor deze tankservice bereken wij € 7,50.

Zijn de huurauto's altijd en direct beschikbaar
- Als u online reserveert moet u altijd wachten tot deze door ons wordt bevestigd. Wij streven ernaar dit te doen binnen een uur tijdens openingstijden. Hoe eerder u reserveert, hoe groter de kans dat de gewenste auto beschikbaar is. Wij garanderen alleen een huurklasse, geen merk en type, maar proberen dit wel te verzorgen.

Wat gebeurt er als ik een bekeuring heb gereden
- De bekeuring of beschikking wordt in 1e instantie naar ons gestuurd. In veel gevallen sturen wij een bezwaarschrift met de gegevens van de huurder/bestuurders, waarna het CJIB de beschikking naar die persoon stuurt. U krijgt van ons een factuur van € 9,50 administratiekosten. In de overige gevallen wordt het boetebedrag aan u doorbelast met een verhoging van € 9,50 administratiekosten. Let op dat u alleen het factuurbedrag aan ons betaald.

Vanaf welke leeftijd kunt u een auto huren?
- Wanneer je 19 jaar bent en minimaal een jaar het rijbewijs hebt, kun je bij INQAR Veenendaal een auto huren in de A of B categorie (klasse). Voor auto's uit de C categorie of hoger dient de bestuurder 21 jaar of ouder te zijn. 

Wat is een weekend tarief?
We hebben twee soorten weekendtarief: een normaal weekendtarief en een lang weekendtarief.
Normaal weekendtarief: geldig van vrijdagavond 17.00 uur t/m maandagochtend 08.00 uur.
Lang weekendtarief: geldig van donderdagavond 17.00 uur t/m maandagochtend 08.00 uur of van vrijdagavond 17.00 uur t/m dinsdagochtend 08.00 uur.

Het weekendtarief is niet te combineren met extra dagen.

Wat is een KM-bundel?
-KM-bundels kunt u alleen vooraf kopen en geven u 50% korting op het kilometertarief. Er is geen restitutie mogelijk op ongebruikte kilometers.

Mag er in de auto's gerookt worden?
-In de huurauto mag niet gerookt worden, ook niet met het raam open. De boete voor roken in de huurauto bedraagt €100,-.

Voordelige INstap Actie

Goedkoop een leuke auto huren? Ga voor de INQAR promo auto! Voor slechts €25,- per dag! 

Naar actie