Veelgestelde vragen

FAQ uit/inklappen Hoe reserveer ik mijn huurauto?

U kunt reservering via onze site, maar u mag natuurlijk ook gewoon bellen of langs-komen.

 

FAQ uit/inklappen Vanaf welke leeftijd kan ik bij Nooteboom een auto huren?

Zodra u een geldig rijbewijs heeft kunt u bij ons huren. Voor het huren van een auto uit de "High-Class" categorie dient u echter ouder dan 23 jaar te zijn.

 

FAQ uit/inklappen Als ik de auto om 11.00 uur ophaal, mag ik hem dan de volgende dag ook weer om 11.00 uur terugbrengen?

Wij berekenen u dan twee dagen. Onze huurdagen lopen namelijk van ?s-morgens 07.30 uur tot de volgende morgen 07.00 uur.

 

FAQ uit/inklappen Wat betaal ik bij het ophalen van een huurauto?

Afhankelijk van de lengte van de huurperiode betaalt u een borgsom. Indien u via onze site reserveert kunt u direct zien hoeveel er in uw geval aan borg gevraagd wordt. Houdt u er echter rekening mee dat indien u jonger dan 24 jaar bent  er vanwege een hoger eigen risico meer borg aan u gevraagd wordt.

 

FAQ uit/inklappen Kan ik de borg contant betalen?

Nee, wij accepteren géén contant geld. U kunt de borg voldoen doormiddel van Creditcard of Pintransactie. Na inlevering maken wij de factuur en wordt het restant van uw borgsom op uw rekening teruggestort.

 

FAQ uit/inklappen Wat moet ik allemaal meenemen bij het ophalen van de auto?

Wij verlangen een geldig rijbewijs, dubbele legitimatie en een recent poststuk waaruit uw woonadres blijkt.(b.v. een telefoonfactuur, bankafschrift of salarisstrookje.)

 

FAQ uit/inklappen Wordt de auto ook bezorgd?

Nee, u dient de auto bij ons op te halen.

 

FAQ uit/inklappen Mag ik als huurder alleen in de auto rijden?

Ja, alleen de contractant mag met de auto rijden. Wel kunt u maximaal 3 extra bestuurders bij ons aanmelden. Deze persoon dient voor vertrek aan ons bekend gemaakt te worden door het overleggen van een geldig rijbewijs. INDIEN U NIET AANGEMELDE BESTUURDERS LAAT RIJDEN WORDT IN HET GEVAL VAN SCHADE HET VOLLEDIGE SCHADEBEDRAG OP DE CONTRACTANT VERHAALD! Tevens dient u goed te onthouden dat wij u als contractant aansprakelijk houden. Boetes, eigen risico?s bij schade etc. wordt dus allemaal met u verrekend!

 

FAQ uit/inklappen Mag ik met de huurauto naar het buitenland?

Ja, u dient dit wel bij reservering te vermelden.

 

FAQ uit/inklappen Wat gebeurt er bij schade of pech?

In al onze auto?s zit een noodhulpkaart met de juiste telefoonnummers. Wij zorgen ervoor dat u snel weer op weg bent.

 

FAQ uit/inklappen Hoe zit het met de brandstof van de huurauto?

Onze tarieven zijn exclusief de brandstof. U krijgt de auto volgetankt van ons mee en wij verwachten dat u hem weer volgetankt terugbrengt.

 

FAQ uit/inklappen Is de auto volledig verzekerd?

Ja, u heeft echter wel te maken met een eigen risico bij schade. Verder verhalen wij de schade volledig op de contractant indien er overmatig alcohol gedronken is of indien u een niet bij ons aangemelde bestuurder heeft laten rijden.

 

FAQ uit/inklappen Waarom betaal ik meer-km's ?

Onze tarieven zijn gebaseerd op 100 km rijden per dag. Als de auto meer rijdt dan wordt hij minder waard en moet ie sneller een onderhoudsbeurt. Deze extra kosten betaald u door meer kilometers met ons af te rekenen.

 

FAQ uit/inklappen Kan ik de auto ook na sluitingstijd inleveren en hoe gaat dat dan met afrekenen?

Ja, dat mag. U blijft echter wel verantwoordelijk tot de volgende ochtend. U accepteert in dat geval ook dat wij de auto de volgende ochtend (zonder u) op schades controleren.

Wij maken daarna de rekening en sturen die naar u op. Dezelfde dag storten wij het restant van de borg op uw rekening terug. Het is dus niet noodzakelijk dat u daarna nog langs komt voor de afhandeling.

 

FAQ uit/inklappen Kan ik de huurauto na afloop overal inleveren?

Nee, u kunt de auto uitsluitend inleveren op onze vestiging in Ridderkerk.