Veelgestelde vragen

Is alleen op zondag huren ook mogelijk?
Ja, u kunt ook alleen voor zondag een auto huren. Afhankelijke van de beschikbaarheid kunt u deze -zonder meerkosten- op zaterdagmiddag reeds ophalen of op afspraak op zondagochtend

Wat zijn de laadvermogens van de vrachtwagens?
De vrachtwagens van Adrie Jonk (C-rijbewijs) hebben een laadvermogen van minimaal 6.700 kg en maximaal 11.000 kg.

Zit erop de huurauto’s bestickering (reclame)?
Onze bestel- vrachtwagens en personenbussen zijn voorzien van bestickering. Onze personenauto's daarentegen zijn niet te herkennen als huurauto. Met uitzondering van de zeer voordelige aktieklasse.

Moet ik meteen betalen als ik een auto voor over enkele maanden reserveer?
Nee, u betaalt u borg pas wanneer u de auto komt ophalen. In zeer bijzondere gevallen wordt wel een aanbetaling gevraagd.

Hoelang is minimaal de shortlease bij jullie en tot maximaal en mag je er ook mee naar het buitenland?
Een shortlease periode loopt van minimaal 2 maanden tot maximaal 18 maandan. Vanzelfsprekend mag u met deze auto ook naar het buitenland.

Kan ik een auto in zaandam ophalen en in purmerend terugbrengen?
Binnen onze 3 vestigingen zal dat geen enkel probleem zijn

Is huur voor een halve dag mogelijk?
Wij verhuren momenteel niet voor halve dagen.

Onze standaard huurperiode is minimaal 1 dag.

Is het mogelijk de huurauto na reservering te annuleren?

Natuurlijk is het mogelijk om de huurauto na reservering te annuleren. Wij vragen u wel rekening te houden met het feit dat als u dat minder dan 24 uur van tevoren doet, er wel al door ons gemaakte kosten kunnen worden doorgerekend.

Hebben jullie ook winterbanden?
Wij hebben ook winterbanden, deze verhuren wij echter alleen bij onze huurauto's. Vraag onze verhuuradviseurs voor welke auto's wij deze service beschikbaar hebben (in ieder geval alle personenbussen).

Is het ook mogelijk om alleen voor zondag een auto te huren?
Ja, wij verhuren ook auto's voor een losse zondag. Deze kan in veel gevallen dan aan het eind van de zaterdag gehaald worden.

Mogen anderen dan ikzelf in de huurauto rijden?
Iedereen met een geldig rijbewijs mag een INQAR-auto besturen. Daaraan zijn bovendien geen extra kosten verbonden. Wel vragen we u de gegevens van de andere chauffeurs vooraf aan ons door te geven. Houdt u er echter rekening mee dat de auto onder uw verantwoordelijkheid gehuurd is. Voor overtredingen en dergelijke blijft u aansprakelijk. Tevens is het verboden de auto onder te verhuren en mee te geven aan mensen die bijvoorbeeld op ELENA, het BOVAG-waarschuwingssysteem staan.

Mag ik met mijn huurauto naar het buitenland?
Ja, u kunt probleemloos naar alle landen van de EU reizen na overleg met onze verhuuradviseurs. Een aantal modellen mag echter niet naar de landen van het voormalig Oostblok. U doet er verstandig aan dit tevoren met één van onze verhuuradviseurs te bespreken. Landen buiten Europa zijn echter uitgesloten.

Moet ik de huurauto met een volle tank terugbrengen?
Ja, u krijgt de auto mee met een volle tank en moet hem weer met een volle tank inleveren. Dit geldt voor Zaandam en Zwaag.In  Purmerend is het wel mogelijk om de auto door ons te laten aftanken. Wij zullen daarvoor een marktcomforme prijs berekenen, aangezien we daar een eigen pomp hebben.De verbruikte brandstof is altijd voor rekening van de huurder.

Moet ik mij indentificeren als ik een auto kom huren?
Ja, als u voor de eerste keer bij INQAR Adrie Jonk huurt, vragen wij u twee legitimatiebewijzen. Een rijbewijs is daar vanzelfsprekend één van. De tweede mag een paspoort of een Europese identiteitskaart zijn. Let er wel op dat uw legitimatiebewijs geldig is. Vooral bij rijbewijzen bestaat daarover weleens onduidelijkheid. Kijk naar de datum achter 'vernieuwen voor'. Verder hebben wij bij nieuwe klanten ook een adreslegitimatie nodig. Dit kan een recent bankafschrift of telefoonrekening zijn.

Kan ik de auto ook na sluitingstijd terugbrengen?
Ja, dat kan. U kunt de auto voor de deur van ons pand parkeren en de sleutel en het radiofrontje in de daarvoor bestemde, beveiligde brievenbus deponeren. Pas 's morgens vroeg wordt de auto echter gecontroleerd. Tot dat moment bent u verantwoordelijk voor eventuele schades.

Hoe kan ik de borgsom voldoen?
De borg kan worden voldaan per creditcard of per pin. In onze vestiging in Purmerend kunt u de borg ook contant voldoen.

Is mijn online reservering direct vastgelegd?
Nee, de reservering is pas definitief vastgelegd als deze door INQAR Adrie Jonk telefonisch of per mail is bevestigd. Dit gebeurt binnen 24 uur na uw reservering.

INstap Actie

Met onze promo Twingo rijdt u voordelig en comfortabel rond voor slechts €25 per dag en 150km vrij.

Naar actie