INQAR Twente verzorgt vervoer

Nijmegen / Enschede 22-04-2016

batavierenrace 2016

In de nacht van 22 op 23 april zal om 00:00 uur het startschot gelost worden voor de 44e Batavierenrace te Nijmegen. Dit jaar wordt het schot gelost door niemand minder dan Johan Vlemmix. Via BataRadio zal radio- en videoverslag worden gedaan van de race. Deze editie zal BataRadio worden geüpgrade naar Visual Radio.

Batavierenrace en INQAR Twente
Op 23 april 2016 zal voor de 44e keer het startschot klinken van ’s werelds grootste estafetteloop, de Batavierenrace, die al bestaat sinds 1973. INQAR Twente verzorgt ook dit jaar weer het vervoer. In totaal rijden er zo'n 30 voertuigen om dit grote evenement mede mogelijk te maken.

Dit jaar wordt het startschot voor het eerst gelost door Johan Vlemmix, onder andere bekend van Te land, ter zee en in de lucht. Johan, ondernemer, zanger en presentator, zal om 00:00 het startpistool laten afgaan en daarmee de 44e editie inleiden. Ieder jaar rennen meer dan 8.500 sportieve studenten vanaf het Radboud Sportcentrum in Nijmegen, via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente te Enschede. De totale lengte van het parcours bedraagt 175 kilometer, een afstand die de snelste ploegen in minder dan elf uur afleggen. De Batavierenrace telt 25 etappes die door teams van 25 studenten worden gelopen. Het unieke aan de race is dat deze wordt georganiseerd voor en door studenten. Na afloop van de race vindt op de campus van de Universiteit Twente het grootste studentenfeest van de Benelux plaats waar ruim 14.000 bezoekers op af komen. 

BataRadio
Ook dit jaar is BataRadio er weer bij tijdens de Batavierenrace! Vanaf vrijdagavond 21:00 uur zullen 15 studenten verslag doen via de radio vanaf het startschot tot de finish op de campus van de Universiteit Twente. Deze 15 studenten zijn onderdeel van BataRadio, het radiostation van de Batavierenrace dat 22 uur lang te horen is. Reporters van BataRadio zijn onder andere ter plaatse bij de start van de race en rijden mee met de lopers. Er worden dan live reportage gemaakt en interviews afgenomen en dit jaar rijden er ook cameramannen mee. “Vorig jaar hadden we al een video-stream opgezet in de studio van BataRadio op de campus” aldus Sjors de Ridder, een van de drijvende krachten van de Visual Radio, “maar dit jaar willen we het groter aanpakken. Er komen live beelden van de start in Nijmegen en de herstart in Ulft, Barchem en Enschede centrum, van rapportage op locatie en uiteraard vanuit de studio.” De uitzending is van vrijdag 22 april om 21:00 tot zaterdag 23 april 19.00 uur te horen via de site van de Batavierenrace, www.batavierenrace.nl, via de Bata-app en via TV Enschede FM op onder meer 105.1 FM in de ether en 104.1 FM op de analoge kabel bij Ziggo. Ook is het te beluisteren van 06:00 tot 09:00 bij Optimaal FM (94.7 FM). Meer informatie hierover en over de video-uitzending is op de dag van de race te vinden op facebook.com/bataradio en op de website, www.bataradio.nl.

Meer informatie over de Batavierenrace klik hier.

Bekijk hier de aftermovie van vorig jaar: