Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is de borg
- De borg is afhankelijk van het type huurauto, de huurlengte, leeftijd van de bestuurder en of het eigen risico wordt verlaagd. Borg kan worden voldaan dmv uw pinpas of creditcard (+2%). Wij accepteren geen contant geld.

Hoe snel wordt het restant van mijn borgsom teruggestort
- Wij verzoeken u de borgsom te pinnen. Dit betekent ook dat de eindafrekening en de terugbetaling van het restant van de borg niet contant aan de balie plaatsvindt.
Wij houden uw geld niet onnodig vast! Daarom storten wij iedere avond (ma t/m vr) de restanten van de borgsommen terug. Dus brengt u de auto retour voor 17.30 uur (ma t/m vr) dan gaat diezelfde dag de betaling naar u er nog uit.
Brengt u de auto na 17.30 uur retour dan loopt deze met de betaling van de volgende dag mee. Wanneer het voertuig vrijdag na 17.30 uur wordt teruggebracht dan vindt de storting plaats op maandag. De bank verwerkt geen betalingen in het weekend.
LET OP! De verwerking bij de bank kan maximaal 3 werkdagen duren.

Wat heb ik nodig om een auto te huren
- Voor het huren van een auto vragen wij een dubbele legitimatie in de vorm van een geldig rijbewijs + paspoort of ID-kaart. Bovendien moet u een Nederlands verblijfadres hebben. Wanneer één van de legitimatiebewijzen niet Nederlands is, dient de borg te worden voldaan met creditcard.

Wat moet ik doen bij pech of schade onderweg en bij diefstal of vermissing van de huurauto
- Tijdens openingstijden belt u met +31 71 5 820 820 en buiten openingstijden +31 71 524 35 39. Bij schade vul altijd een schadeformulier in. Maak foto's en neem eventueel contact op met de politie. Voor een uitgebreide uitleg klik hier.

Mag ik met een huurauto naar het buitenland
- U mag met onze huurauto naar alle landen in de EU + Zwitserland en Noorwegen. U moet dit vooraf wel bij ons melden evenals de te bezoeken landen. Bovendien bent u verplicht een buitenland-vervangend vervoer verzekering af te sluiten. Voor meer informatie klik hier.

Mag ik met mijn rijbewijs-B een bestelbus of bakwagen huren
- Ja, elke auto die wij verhuren mag u rijden met een rijbewijs-B, dus ook alle vrachtvoertuigen.

Kan ik de huurauto buiten de openingstijden terugbrengen
- Ja, de sleutel kunt u dan deponeren in de sleutelkluis naast de ingang. Omdat wij de auto niet direct kunnen controleren, blijft u verantwoordelijk voor schade en/of diefstal tot 2 uur na openingstijd.

Wat is een dagdeel en hoe lang is een dag
- Een dagdeel is alleen mogelijk voor bestelwagens en kan van van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur, van 13.00 tot 17.30 uur of van 17.30 uur tot de volgende dag 8.00 uur. Op zaterdag is het laatste dagdeel alleen in Leiden mogelijk.
Een dag is 24 uur en kan voor personenauto's op elk moment binnen de openingstijden beginnen. Voor vrachtvervoer begint en eindigt dit op bloktijden 8.00, 13.00 of 17.00 uur. Op zaterdag moeten de bussen om 8.00 uur terug zijn.

Hoe is de auto verzekerd en wat houdt het eigen risico in
- De auto is all-risk verzekerd incl. persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering, maar u moet wel een eigen risico betalen per schadegeval als u de huurauto met schade terugbrengt die bij vertrek nog niet aanwezig was. Voor het overzicht klik hier

Wat is wel en niet inbegrepen bij het huren van een auto
- Het huurtarief is inclusief btw, verzekering met standaard eigen risico en het rijden van het vrije aantal kilometers.
Exclusief zijn de brandstofkosten, verlaging van het eigen risicobedrag, accessoires en extra's zoals buitenlanddekking en extra bestuurders.

Moet ik de huurauto met een volle tank inleveren
- De huurauto krijgt u altijd met een volle tank mee. De vestiging Leiderdorp beschikt over een eigen tankstation. Dit betekent dat u de auto zelf niet hoeft af te tanken, maar dat wij dit voor u kunnen doen. Hiervoor rekenen wij de landelijke brandstofadviesprijs van die dag met een opslag van € 0,15 per liter.
Onze vestigingen Leiden en Alphen beschikken niet over een eigen tankpomp. Wij verzoeken u daarom het voertuig weer vol getankt in te leveren. Daarnaast vragen wij u de tankbon te laten zien of achter te laten in de auto. Mocht dit voltanken echter niet mogelijk zijn, dan tanken wij het voertuig voor u af. Voor deze tankservice berekenen wij € 4,95 in Leiden en € 7,50 in Alphen.

Zijn de huurauto's altijd en direct beschikbaar
- Als u online reserveert moet u altijd wachten tot deze door ons wordt bevestigd. Wij streven ernaar dit te doen binnen een uur tijdens openingstijden. Hoe eerder u reserveert, hoe groter de kans dat de gewenste auto beschikbaar is. Wij garanderen alleen een huurklasse, geen merk en type, maar proberen dit wel te verzorgen.

Wat gebeurd er als ik een bekeuring heb gekregen
- De bekeuring of beschikking wordt in 1e instantie naar ons gestuurd. In veel gevallen sturen wij een bezwaarschrift met de gegevens van de huurder/bestuurders, waarna het CJIB de beschikking naar die persoon stuurt. U krijgt van ons een factuur van € 9,50 administratiekosten. In de overige gevallen wordt het boetebedrag aan u doorbelast met een verhoging van € 9,50 administratiekosten. Let op dat u alleen het factuurbedrag aan ons betaald.

Ik ben 18 jaar en heb net mijn rijbewijs. Kan ik dan een auto huren
- Huurders/bestuurders jonger dan 21 jaar kunnen alleen personenauto's in de categorie A en bestelwagens in de categorie K, L en M huren. Bovendien worden bij huurders/bestuurders jonger dan 24 jaar de eigen risico bedragen verdubbeld (Zie ook Verlaging eigen risico).

Optimaal genieten van uw vakantie

Wij wensen u een topvakantie. Een huurauto is daarbij onmisbaar: daarmee ziet en beleeft u immers zoveel meer. Reserveer een all-in huurauto in het buitenland via INQAR. Die is namelijk 100% zorgeloos. 

Naar actie

Voordeel voor € 25,- per dag

Huur nu onze supervoordelige Promotieauto voor maar € 25,- per dag inclusief btw en 100 km vrij.

Naar actie